DUTCH DESKTOP KEYBOARD FREE DOWNLOAD

DUTCH DESKTOP KEYBOARD FREE DOWNLOAD
DUTCH DESKTOP KEYBOARD FREE DOWNLOAD DUTCH DESKTOP KEYBOARD FREE DOWNLOAD
Type: Virtual Onscreen Keyboard
Platform:
Windows XP
Windows 7
Windows 8 (coming soon)
Windows 10 (coming soon)Dutch (Netherlands)
Dutch (Netherlands) keyboard layout
This is a modern version of the Dutch layout. An older version contained a single-stroke key for the Dutch character IJ/ij, which is usually typed by the combination of I and J. In the 1990s, there was a version with the now-obsolete florin sign (Dutch: guldenteken) for IBM PCs. It has additions for the € sign, the diaresis (¨) and more, and the braces ({ }) and other symbols are in different locations. The Dutch layout is seldom used. Most computers in The Netherlands use the US International layout. The Dutch keyboard layout is "QWERTY". However, in Flanders (the Dutch-speaking part of Belgium), "AZERTY" keyboards are used instead, due to influence from the French-speaking part of Belgium.


Toetsenbordindeling
QWERTY is de standaard-toetsenbordindeling in verreweg de meeste landen waar het Latijnse schrift wordt gebruikt. De qwerty-indeling die in Nederland verreweg het meest voorkomt, is de Amerikaanse. Er bestaat een aparte Nederlandse variant van de qwerty-indeling, met onder andere een toets voor de 'IJ', maar deze wordt zelden gebruikt. Er bestaan vele andere qwerty-indelingen die speciaal aangepast zijn voor specifieke talen en/of landen. Zo heeft het Spaanse qwertytoetsenbord onder andere aparte toetsen voor de Spaanse letter Ñ, voor de Catalaanse letter Ç en voor de Spaanse leestekens ¿ en ¡.
Behalve QWERTY zijn er nog enkele andere toetsenbordindelingen, bijvoorbeeld:
AZERTY in Frankrijk en België;
QWERTZ in Duitstalige en een aantal Oost-Europese landen;
Dvorak (DSK), bedacht door August Dvorak, omdat het ergonomisch beter zou zijn;
Colemak, een moderner alternatief voor Dvorak.
Geschiedenis
De uitvinder van de eerste productieschrijfmachine, Christopher Sholes, zette op zijn eerste model de letters op het toetsenbord in alfabetische volgorde. In het mechaniek van de machine leverde dit problemen op, omdat enkele veel gebruikte tekens vlak naast elkaar kwamen te liggen. De handgebouwde machine functioneerde traag, zodat de letterstangetjes veelvuldig tegen elkaar botsten en klem bleven zitten. Sholes verplaatste daarop een aantal letters in het mechaniek, waardoor ook de volgorde op het toetsenbord veranderde. De machine (de Sholes and Glidden) die uiteindelijk rond 1873 in productie werd genomen bij Remington had een voorloper van de qwerty-indeling die wij ook nu nog op toetsenborden terugvinden.
In de beginjaren werden pogingen gedaan om het qwertytoetsenbord te vervangen door meer doordachte indelingen, zoals de Ideal-indeling van James Hammond en het 'wetenschappelijke' toetsenbord met DHIATENSOR-indeling van George Blickensderfer. Later werd nog een poging gedaan met het Dvorak-toetsenbord, maar zonder veel succes. De QWERTY-indeling is nog steeds algemeen gangbaar.
Planetoïde
Op 24 november 2007 werd een planetoïde vernoemd naar het qwertytoetsenbord. Planetoïde (6600) Qwerty draait tussen de banen van Mars en Jupiter om de zon. Het naar schatting 5 km grote rotsblok doet 3,39 jaar over een volledige omloop. De gemiddelde afstand tot de zon bedraagt 337 miljoen km.

Frontype is easy to use multilingual user-friendly virtual onscreen keyboard that turns any keyboard to your language layout. Just add needed language as input and start to type!

 

Write a review about DUTCH DESKTOP KEYBOARD FREE DOWNLOAD

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below: